Αποζημίωση μελλοντική δαπάνη υποβολή αρθροσκόπηση
Μελλοντική υποβολή σε αρθροσκόπηση, δαπάνη & αποζημίωση

Μπορεί ζητήσει αποζημίωση για τη μελλοντική δαπάνη υποβολής σε αρθροσκόπηση ο τραυματίας από τροχαίο ατύχημα;

Η απάντηση είναι ότι ναι, μπορεί. Εάν το θύμα του τροχαίου ατυχήματος κρίνει ότι θέλει να υποβληθεί στην αρθροσκόπηση ιδιωτικά και όχι μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας, μπορεί να αιτηθεί από το δικαστήριο να λάβει ως αποζημίωση το ποσό στο οποίο εκτιμάται η δαπάνη για την αρθροσκόπηση σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Με τον τρόπο αυτό ο τραυματίας από το τροχαίο ατύχημα θα βρει τα οικονομικά μέσα για να πραγματοποιήσει ιδιωτικά την αρθροσκόπηση εισπράττοντας την αποζημίωση από τον τραυματισμό του στο τροχαίο ατύχημα.

Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι το θύμα του τροχαίου ατυχήματος δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει περαιτέρω δαπάνες που τυχόν προκύψουν όταν πραγματοποιήσει την αρθροσκόπηση.

Ας δούμε το απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση που επιδικάζει αποζημίωση για τη δαπάνη μελλοντικής υποβολής του θύματος του τροχαίου ατυχήματος σε αρθροσκόπηση:

«Αποδείχθηκε ότι είναι αναγκαία η υποβολή του ενάγοντα σε αρθροσκοπικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των παθήσεων και των τριών ανωτέρω αρθρώσεων που προκλήθηκαν εξ αιτίας του ανωτέρω τραυματισμού του από το τροχαίο ατύχημα.

Ο παθών επιθυμεί να υποβληθεί στο άμεσο μέλλον στις επεμβάσεις αυτές. Η συνολική δαπάνη των επεμβάσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 15.600 ευρώ περίπου και περιλαμβάνει δαπάνη νοσηλείας του σε κλινική, αμοιβή αναισθησιολόγου, χειρούργου και βοηθού, η οποία πρέπει να του επιδικαστεί ως αποζημίωση, δεκτού γενομένου του σχετικού κονδυλίου της αγωγής και ως κατ’ ουσίαν βάσιμου, χωρίς να κρίνεται από το παρόν Δικαστήριο απαραίτητη η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το λόγο αυτό.»

Υπενθυμίζω ότι παλαιότερα έχουμε δει υποθέσεις αποζημίωσης για ιατρικές δαπάνες και έξοδα μετακίνησης  τραυματία από τροχαίο ατύχημα και για κάταγμα στα πλευρά από τροχαίο ατύχημα.

Μήπως χρειάζεστε δικηγόρο για να διεκδικήσετε αποζημίωση λόγω χειρουργικής επέμβασης  μετά από τροχαίο ατύχημα;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε περίπτωση τραυματισμού από τροχαίο ατύχημα το θύμα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση για τη μελλοντική του υποβολή σε αρθροσκόπηση.